Servietfoldning

Servietfoldning – 10 ideer til flotte servietfoldninger

Foldede servietter er noget af det, som kan gøre middagen og opdækningen rigtig fin. Foldede servietter kan endda være ganske imponerende. Det giver en følelse af, at der virkelig er blevet gjort noget ud af middagen eller festen. 

Anledningen kan føles mere specielt, og gæsterne kan føle sig mere særlige. For det tager jo lige det ekstra tid at folde servietterne frem for bare at lægge dem på tallerkenen som de er. Og så er der også gået noget planlægning og kreative tanker forud for det.  Her får du 10 ideer til servietfoldninger. 

servietfoldning

Kom i gang med servietfoldning

Når du ser servietfoldninger, kan det se ud som om, at det er rigtig svært og besværligt. Men det er det faktisk sjældent. Måske du står med din flade serviet i hånden og undrer dig over, hvor den nogensinde skal blive noget andet, end en flad serviet. Det kan være lidt svært at regne ud, hvordan man laver en servietfoldning. Hvis det eneste du har at gå efter er en billede af en færdig servietfoldning, så føles det ret uoverskueligt. 

Men fortvivl ej. For uanset hvilken servietfoldning du drømmer om at imponere dine næste middagsgæster med, så er der hjælp at hente. På internettet kan du finde detaljerede guides og videoer, der fortæller dig nøjagtigt, hvad du skal gøre. Trin og trin går de igennem hele processen med dig, indtil du har den smukkeste foldede serviet foran dig. 

Så hvis du kan huske, t du engang har set en servietfoldning, som du rigtig godt kunne lide, så er det bare at søge efter det på internettet. Så vil den helt sikkert dukke op, og du kan da blot følge vejledningen. Hvis du bare ved, at du gerne vil lave servietfoldninger, men ikke ved hvilken slags, så er der masser af inspiration at hente. Det er også bare at søge på servietfoldninger, og så kommer der så mange fine ideer frem. 

De fyldige figurer

Du kan folde servietter, så de ligner blomster, fugle, sommerfugle og andre smukke figurer. De fylder og de imponerer. 

1. idé – rosen. Rosen folder du ved at folde servietten diagonalt på midten. Derefter folder du spidsen lidt ind, og ruller servietten fra langsiden mod spidsen, men så servietten forbliver flad og ikke rund. Herefter ruller du servietten, så den bliver rund og ligner en rose. 

2. idé – åkanden. Åkanden er rigtig flot og sjov at folde. Du folder alle serviettens hjørner ind til midten, vender den om og gør det igen. Derefter folder du spidserne lidt ind, og trækker ud i det stykke af servietten, der er på bagsiden. Så ligner det blomsterblade. Imellem blomsterbladene trækker du også flapper ud. De ligner bladene.  

3. idé – kronen. Kronen er rigtig sjov for børn, for de kan putte den på hovedet og lege med den. 

4. idé – paradisfuglen. Paradisfuglen er rigtig smuk og elegant. Den føles let og fin, og egner sig til særlige, større begivenheder. 

5. idé – elegance. Elegance er en meget stor og imponerende servietfoldning. Den ser enorm fornem ud, og tilmed ekstravagant og eksklusiv. 

De flade servietfoldninger

Hvis du inviterer til middag eller holder en fest, hvor du gerne vil have fine servietfoldninger, men lidt mere diskret, så får du her 5 ideer til flade servietfoldninger. 

6. idé – brevet. En rigtig flot en simpel servietfoldning. Den har tilmed den fordelt, at du kan gemme en lille ting i den, som en overraskelse til gæsten. Det kunne som eksempel være en lille personlig note. 

7. idé – lommer. Man kan lave flere forskellige former for lommer, som man kan putte bestikket i. Nogle er mere avancerede end andre, og de er alle rigtig pæne. De kan foldes så de er spidse i bunden, har flere lommer eller har flere pyntelag. 

8. ide – sommerfugl. Sommerfuglen er rigtig sød og pæn, og egner sig særligt til festen der bliver holdt om foråret eller om sommeren. Det giver en følelse af lethed og glæde

9. idé – hjertet. Hjertet er rigtig sød og diskret. Den er perfekt til anledningen, der fejrer kærligheden mellem to mennesker. Den er også rigtig simpel at folde. 

10. idé – butterfly. Du kan folde en serviet så det ligner en mands butterfly. Den er især sjov til en fest for mænd. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *