Bordpynt

Bordpynt – Det skal du have med som bordpynt til festen

Når man inviterer til middag og fest, er noget af det hyggeligste at pynte bordet. Det kan passe til at bestemt tema, hvor hele borddækningen er strømlinet eller det kan bare være en helt almindelig middag, hvor der skal festet, hygges og spises lækkert mad.

Det er en god ide at planlægge bordpynten på forhånd og have det hele klar til dagen. Så er det kun at stille det hele klar, så bordet står smukt til gæsternes ankomst.

Lys på bordet

Hvis det er en fest, som skal holdes til sent ud på aftenen, er det vigtigt der er flotte lys på bordende. Det skaber stemning og hygge med dæmpet belysning. Du kan vælge med nogle små fyrfadslys eller lange lys i en elegant stage. 

Det behøver ikke være stearinlys, da du i stedet sagtens kan bruge milde lyskæder med batteri. De kan flettes ind i pyntes, ligges langs bordet eller puttes i en flot glasvase eller lanterne. Med lyskæder kan du få forskellige former på lysene såsom stjerne eller hjerter, som pynter ekstra fint på bordet.

Blomster til bordpynt

Friske eller tørrede blomster pynter smukt på et bord. Det bringer farve med til borddækningen og giver en ekstra dimension til højden. Det er altid godt at have elementer med på bordet, der er forskellige højder, så der er masser for gæsterne at kigge på. 

De tørrede blomster er blevet utroligt moderne, da de er dekorative og enkle, og så holder de i meget lang tid. Du kan derfor vælge at investere i en stor og flot buket til din fest, som du også kan have stående længe efter. 

Bordkort kan også fungere som pynt

Bordkort er en del af udsmykningen på bordet. De kan være helt simple og ikke vække for meget opmærksomhed eller være en særlig del af borddækningen. 

De udstråler en fest, hvor der er tænkt over detaljerne – og så er gæsterne jo ikke i tvivl om hvor de skal sætte sig. 

Hvis du selv her en smuk håndskrift, kan du skrive dem selv eller give opgaven videre til en af dine bekendte. Du kan også skrive dem på computer eller trykke navnene ud på en etikettemaskine, eller du kan bestille dem over nettet. 

Tematiske elementer

På bordet skal der ligeledes være noget, det binder temaet sammen. Hvis det er et naturligt og jordbundens tema, kan du have gran, kogler, æbler, sand, sten, blade eller hvad du lige kan finde i baghaven eller ude i den lokale natur. 

Det koster ingenting, og det pynter meget på bordet. 

Du kan også købe noget pynt såsom stjerner, flag, hjerter, knallerter, balloner, bordbomber osv.  som er med til at skabe et gennemgående tema.

Flot service

Udover alt pynten er det vigtigt at have noget flot service. Det behøver ikke nødvendigvis være det helt dyre porcelæn, men kan sagtens bestå af nogle fine paptallerkener og –kopper, som passer til resten af pynten.

Servisen skal under alle omstændigheder også pynte på bordet sammen med resten. Det er vigtigt at alt på bordet passer flot sammen, så der er tænkt på helhedsindtrykket. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *